Thursday, November 4, 2010

Boje koje koristim | Colors I use

U ovom postu tena me pitala koje boje koristim pa evo i odgovora na to pitanje. :)
Svakim danom moja kolekcija akrilnih boja se povećava i pokazat ću ih sve, no ipak jedne preferiram, a sad ćete čuti i zašto. :)
Pa, krenimo redom!

In this post tena asked me which colors I use so this post is about my acrylic colors so keep on reading!

Ove boje ponajviše koristim u zadnje vrijeme. Slučajno sam naišla na njih ovdje i od onda sam kupila nekoliko pakiranja, a imam u planu kupiti još neke nijanse. Ako sam dobro shvatila, oni sami rade te boje i zato su u principu tako povoljne - 24 kn, 250 ml! Imaju pomalo neobičan miris, ali to više niti ne osjetim jer sam se valjda navikla. Jako dobro prekrivaju površinu, suše se dosta brzo, možda mrvu sporije od nekih ostalih boja koje sam isprobala, ali ove boje nanosim najčešće u dva sloja pa mislim kako je u redu da se ne osuši istog trena. :D Koristim ih i sa drugim bojama bez ikakvih problema i u principu imam same pohvale za ove boje. :)

These colors aren't available anywhere outside Croatia but these are the cheapest ones I managed to find - 250ml for $5.

Ove boje počela sam kupovati među prvima jer tada kod mene baš i nije bilo mnogo izbora pa sam se morala zadovoljiti jedino ovakvim bojama. Jedina mana ovih boja je ustvari količina - 20 ml - što se vrlo brzo potroši ukoliko ih koristite često. Za neke manje radove su okej, brzo se suše i sve, ali su neisplative.

These were the 1st colors  purchased because I didn't have any other choice at the time. I do like them, they are good, but the amount of the product in the container is really small - only 20 ml - which is okay if you use them for really small projects, but for bigger ones? Nope.

U nastavku pogledajte koje još boje koristim!
Please follow me after the cut to see the rest of the colors I use!


Ove boje kupila sam u Puli i na njih sam naletjela sasvim slučajno, točnije, na Hand Made Festu prije par godina naletjela sam na jednu hobby trgovinu Aquamarin koja drži zaista svašta, a između ostalog i ove boje. Riječ je o efco bojama, ima ih raznim efektima, a moj najdraži je svakako antik efekt. Njihova cijena je oko 25 kuna i imaju 50 ml. Istina, nisu ni ove baš jeftine, ali čini mi se kako dosta dugo traju, barem meni, a nije da ih štedim. :)

These colors I found when I was visiting Hand Made Fest in Pula, I came across a hobby store which was selling this among many other stuff and I really love them. These are efco colors, from Germany and I've been using them for years now. Their price is approx. $5 and they contain 50 ml of product. They aren't actually cheap, but I have the feeling they do last for quite some time. :)

Ovo su isto efco boje i one daju efekt pijeska na ofarbanoj površini. One su nešto skuplje, oko 35 kn, a sadrže 100 ml. Dosta su guste i ne treba nanijeti debel sloj prilikom nanošenja.

These are also efco colors, they give the effect of sand once applied. They are a bit pricey - $6 but they do contain 100 ml of product. These have thick formula. 

Ovo su Color Hobby Art boje, proizvedene u Italiji, a kupujem ih u Puli u Dante papirnici tj. kupovala sam (već dugo nisam bila tamo). Imaju jako velik izbor boja, količinski su iste kao efco akrilne boje (50 ml) ali su i nešto jeftinije, cijena im je 20 kuna. Imaju jako velik izbor nijansi i u biti sam jako zadovoljna ovim bojama. Ova posljednja na slici što vidite je zapravo razbijena, ispala mi je na pod i bočica je napukla tako da je boje bilo svugdje :(

Color Hobby Art colors, made in Italy. I purchased them in Pula and I really love them because they do have a huge color choise and are a bit cheaper than efco colors - $4 for 50 ml. The bottle in the bottom is broken unfortunately :(

Ovo je par raznih boja. Prvu sam nedavno počela koristiti i pokazat ću kako izgledaju ti radovi, a ostale dvije boje baš i ne koristim tako da o njima nemam šta napisati. :)

These are some random colors. The 1st one I got just recently and I'll show you some work where I used it :) I love that color! The other two - I haven't really used them so nothing to say here. :D


I, to bi bilo to!
That's all folks! :D

Vesna

5 comments:

Sandra Z said...

E ovo je zavidna kolekcija boja! Hvala ti na info crticama o svakoj od njih :)) Ja, za sada, koristim samo Basic Acryl od Marabu-a (80 ml, 24 kn). Odlične su. A za veće projekte, naravno, akrilnu boju u većim pakiranjima iz bauhausa (375 ml, 34 kn). Isto su OK, i imaju odlične nijanse boja. Lijep pozdrav :))

Sanja said...

Hvala na ovoj prezentaciji boja koje koristiš! Većinu njih nikad nisam vidjela, ali to me ne čudi, jer svaka trgovina ima neke druge boje, odnosno u drugačijoj ambalaži i pod drugim nazivom. Akrilne boje (slika 1) i ja najviše koristim i stvarno sam zadovoljna i s cijenom i s kvalitetom!
Lijep pozdrav

tena said...

E, hvala na opsežnom odgovoru, tome sam se i nadala :D
ja sam tek počela koristit akrilne boje, pa da baš ne otkrivam sve ispočetka :)

eda said...

Hvala na iscrpnim informacijama, tuđa iskustva su uvijek dobrodošla:)))

Vesna said...

@Sandra Z - da, imam dosta boja iako u biti neke puno više koristim :D no sve kad tad posluže :)
A pogledat ću ove boje u Bauhausu, zvuče dobro! :) I da, Marabu su isto jako dobre boje, imala sam davno nekakva mini pakiranja i bila sam zadovoljna ali su stvarno bila mala pakiranja :/


@Sanja - je, svatko ima neke svoje boje i to je u biti super jer je tada izbor daleko veći, a i cijene variraju :)


@tena - nema na čemu! A koje boje koristiš? :)


@eda - molim! I da, tuđa iskustva su uvijek dobrodošla :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...